Direct naar de inhoud van deze pagina

Waarom Meppelvoorelkaar?

Deze website is een hulpmiddel, dat jouw eigen leven en het leven van anderen leuker kan maken. Kijk rond wat de vragen zijn en ook wat er aangeboden wordt, je komt op ideeën om ook op jouw manier van deze site gebruik te maken en er plezier aan te beleven.

Deze website kan een uitkomst zijn, als het je niet meer lukt om je tuin te verzorgen of wanneer je iemand zoekt om samen leuke dingen te doen.

Deze website kan voor je sportclub een bestuurslid opsnorren of vrijwilligers voor in de kantine.

Deze website kan een mantelzorger helpen aan een vrijwilliger, die haar of zijn taak wat dragelijker maakt.

Deze website is voor alle inwoners van de gemeente Meppel, die mee willen doen op hun eigen manier.

Deze website is geen vereniging, die alle verenigingen overbodig maakt maar een juist een hulpmiddel voor bestaande verenigingen en organisaties om vrijwilligers aan te trekken.

Deze website stimuleert burenhulp, ook al woont die buur niet in de buurt, maar op een andere postcode in de gemeente Meppel.


Een middel om te verbinden:

Ons kleine kikkerlandje behoort tot de landen waar het meeste vrijwilligerswerk wordt gedaan, dat is iets om heel trots op te zijn! We laten onze behulpzaamheid graag zien aan sportverenigingen, kerken, scholen, op het gebied van zorg, cultuur, voor onze buurt of hulpbehoevende buren. Inmiddels zijn vrijwilligers niet meer weg te denken uit onze samenleving en die behoefte gaat alleen nog maar toenemen. Iets kunnen betekenen voor iemand, al lijkt het nog zo klein, kan een wezenlijk verschil maken.

Maar hoe bied je jezelf nou aan of hoe vind je iemand die iets voor je wil en kan betekenen?

Het initiatief voor dit online platform komt vanuit de wijkplatforms van de gemeente Meppel. Uit een wijkanalyse bleek dat inwoners graag een klus voor anderen willen doen, maar niet weten hoe dit te organiseren. De landelijke website NLvoorelkaar.nl, waar al vele tientallen gemeentes zich bij hebben aangesloten bleek een goede oplossing te bieden, het is de paraplu voor Meppelvoorelkaar.nl.

Meppelvoorelkaar biedt hét middel aan om de toenemende behoefte van vraag en aanbod samen te brengen. Op een gemakkelijke en laagdrempelige manier kunnen vrijwilligers en hulpvragers verbinding met elkaar zoeken.

Het gebruik van onze website is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend. Zo kan ieder zijn of haar talent inzetten voor andere inwoners of voor een maatschappelijke organisatie, incidenteel of op een structurele basis. Op Meppelvoorelkaar kan je zelf aangeven waar je kracht en interesses liggen. Vraag en aanbod weer met elkaar verbinden in georganiseerd verband of van persoon tot persoon, maakt onze samenleving sociaal sterk en toekomstbestendig.


Verbindingen maken

Wie je ook bent, jong of oud, hoe je

je leven ook inkleurt,

iedereen kan meedoen.

Maak verbindingen met anderen

via Meppelvoorelkaar,

niet bang zijn om iets te vragen

en ook niet bang zijn om een aanbod te doen,

maar doe het op een manier,

dat je er trots op kunt zijn.

Verbind je met ons mee?


Jezelf vrijwillig en belangeloos inzetten voor anderen is natuurlijk fantastisch, je krijgt er zoveel voor voldoening voor terug. Meppelvoorelkaar is altijd erg blij met persoonlijke verhalen om anderen te inspireren. Heb jij ook een leuke match gevonden en wil je je verhaal graag met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Gesinus heeft via Meppelvoorelkaar zijn match gevonden. Ben je nieuwsgierig naar zijn verhaal? Klik dan op de link om het interview met Gesinus te bekijken.