Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersverzekering

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Gelukkig ben je in de meeste gevallen via je eigen (aansprakelijkheids)verzekering verzekerd. Neem vooraf altijd wel even contact op met je verzekering om een melding te maken en geef aan dat je vrijwilligerswerk bij een ander doet. Zo ben je kosteloos verzekerd in dit soort situaties.

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat bij een organisatie, ben je in de meeste gevallen verzekerd voor de risico's en aansprakelijkheden die komen kijken bij het uitvoeren van de taken. Deze collectieve verzekering wordt landelijk geregeld door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De kosten hiervan worden betaald door de gemeente, registratie of aanmelding is niet nodig.

Vrijwilligerswerk via Meppelvoorelkaar valt ook onder de dekking van deze verzekering. Het maakt geen verschil of je iets doet voor een persoon of voor een organisatie.

Indien u behoefte heeft aan meer informatie omtrent de vrijwilligersverzekering dan kunt u een kijkje nemen op de website van de gemeente Meppel.