Oosterboer

De Oosterboer is een ruim opgezette groene wijk. De eerste woningen zijn in de jaren zeventig gebouwd. Er wonen nu ongeveer 8000 mensen. De meeste mensen zijn tussen de 45 en 65 jaar. Mensen wonen met plezier in de wijk, dat verklaart ook waarom ze er lang wonen. Inwoners zijn erg tevreden over de ruime opzet en de hoeveelheid groen in de wijk.

Lees meer over de wijk Oosterboer

Begin jaren tachtig ligt de bouw vrijwel stil. De hypotheekrente is opgelopen tot boven de tien procent. Alleen Woonconcept bouwt in die tijd sociale huurwoningen.

De bereikbaar van de Oosterboer verbetert door de aanleg van de kruising bij het diaconessenhuis. De Oosterboer blijft overigens ingeklemd liggen tussen de spoorlijn naar Groningen, aangelegd in 1870, de A32 en de Hoogeveense Vaart.

Rond de wijk ligt het ringpark, met beplanting zoals heesters en bomen en ook speel/ligweiden. Waterpartijen als sloten en vijvers liggen verspreid door het park.De wijk is ruim voorzien van voet- en wandelpaden waar veel gebruik van wordt gemaakt door onder andere wandelaars, sporters en fietsers.Voor kinderen is er in en om de wijk volop speelgelegenheid. Aan de doorgaande weg richting centrum ligt het Isala ziekenhuis (geruststellend als je ouder wordt). Een viertal scholen verzorgt het basisonderwijs. Het winkelcentrum en de ambulante handelaren voorzien in een behoefte. Met het realiseren van een woonvoorziening op de hoek van de Oosterboerweg en de Citroenvlinder is de wijk, die ruim drieduizend woningen telt, voltooid.

De Oosterboer is gesitueerd vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of om van het buiten zijn te genieten. En je bent vlakbij snelwegen, makkelijk als je wat verder weg wilt met de auto.

Kortom, de Oosterboer is een groene wijk waar de bewoners met veel plezier wonen.

Bent u benieuwd wat het Wijkplatform voor u en de wijk betekent? Neem eens een kijkje op: www.wijkplatformoosterboerezinge.nl

 
 

Vorige 1 2 3