Nieuwveense Landen

Aan de noordoostkant van Meppel, op een paar minuten fietsen van het centrum ligt nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. Tot 2038 kunnen hier 2100 energiezuinige woningen gebouwd worden. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent wonen aan de stadsrand naast de prachtige natuurgebieden van Giethoorn en de Weerribben.

Lees meer over de wijk Nieuwveense Landen...

Deelbuurten De wijk Nieuwveense Landen bestaat uit meerdere deelbuurten met ieder een eigen sfeer. Momenteel wordt gebouwd aan de eerste twee buurten. Beide buurten worden ruim opgezet en bieden meer leefruimte dan veel andere nieuwbouwwijken. Centrumwonen wordt een buurt met hofjes en pleintjes en krijgt daardoor een stads karakter. Broeklanden sluit aan op het platteland en wordt een open, groene buurt met veel gras en water. Het heeft daardoor wat meer een dorps karakter.

Voorzieningen Op termijn, wanneer de wijk voldoende bewoners heeft, worden in de wijk diverse voorzieningen gerealiseerd, zoals een wijkwinkelcentrum en een landschapspark met sportvoorzieningen. Omdat Nieuwveense Landen dichtbij het centrum van Meppel ligt, zijn ook de stadse voorzieningen vlakbij. Meppel is een aantrekkelijke stad om te wonen. Voor een kleine stad heeft Meppel relatief veel voorzieningen: denk aan onderwijs, sport of Schouwburg Ogterop. In de zomer bruist Meppel. De culturele en feestelijke evenementen trekken veel publiek. En de sfeervolle pleinen en grachten, karakteristieke gebouwen en bijzondere winkeltjes maken dit plaatje helemaal af.

Bent u benieuwd wat het wijkplatform voor u en de buurt betekent? Neem eens een kijkje op: www.wijkplatformnieuwveenselanden.nl

Vorige 1 2