meppel deelt
Meppel wordt steeds duurzamer! Dit doen we zodat de volgende generaties net zo gelukkig kunnen zijn in Meppel als wij. Daarom kijken steeds meer inwoners hoe ze hun buurt kunnen vergroenen. Dit is goed voor de insecten en zo kan het water beter de grond in.
Daarnaast proberen we meer te delen. Leen bijvoorbeeld de grasmaaier van de buren i.p.v. dat je er zelf een koopt. Dit scheelt materialen en is beter voor de portemonnee! Spullen staan namelijk op de eerste plaats als het gaat om milieubelasting van ons dagelijkse leven. Jouw buurt verduurzamen, doe je niet alleen maar met elkaar.
Duursamen noemen we dat.
initatieven in meppel
Op deze kaart zie je de plekken in Meppel waar bewoners al spullen met elkaar delen. Zo kan je precies zien waar de minibiebs zijn en welke buurten al een buurttuin hebben aangelegd. Misschien zit daar al iets voor je bij! Mis je nog een initiatief op de kaart?
Geef het dan aan ons door.
Meer weten over de deelinitiatieven op de kaart?
Lees hier verder!
doe jij mee?
Wil jij met je buren of bewonersgroep aan de slag? Wij helpen je graag!
Vraag hier een kosteloos kennismakingsgesprek of presentatie aan
Voorbeelden van deelinitatieven
We weten, iedereen begint ergens anders. Daarom hebben we deze inspiratiebol gemaakt om te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Met dit soort stappen leggen we grote afstanden af en kun jij als vrijwilliger doen waar je energie van krijgt. Van minibieb tot buurttuin of kledingruil.
Heb je zelf een buurtinitiatief? Of wil je een begin maken aan één van de ideeën op de inspiratiebol? Dan kan je gratis gebruikmaken van het loket en ondersteuningsaanbod van Meppel Deelt. Je bent welkom met eerste vragen of twijfels, maar ook met het daadwerkelijk opzetten van een initiatief.
Actief duursamen kost tijd en voorbereiding. Daarom zijn wij er om daar praktisch bij te helpen. Met kennis, netwerk, handjes en simpelweg tijd.
ONDERSTEUNING BIJ HET OPZETTEN VAN JE EIGEN BUURTINITATIEF
Zijn jullie een startende groep of heb je een eerste idee? Dan kunnen wij helpen met het opzetten en verspreiden van buurtenquêtes (bijvoorbeeld om te kijken of er meer mensen mee willen doen), het organiseren en invullen van informatieavonden, trainingen of excursies,het uitwerken van de bedoelingen (ambities) of het maken van een plan van aanpak en bijvoorbeeld het directe contact met de gemeente voor een vergunning, laadpaal of subsidie.Er liggen diverse checklists, communicatiemiddelen, rekentips en voorbeeldplannen klaar.
Is jullie project al wat verder? Dan kun je onder andere communicatie-ondersteuning krijgen bij het vinden van andere bewoners die mee voor je regelen.
doe je mee?
Kortom: ben jij enthousiast geworden van alle ideeën op deze pagina en wil je ook gaan beginnen? Of zit je al in een actieve groep en zijn er nieuwe plannen in maak of extra deelnemers nodig? Maak dan snel kennis met jouw gratis hulpteam!
Hieronder de contactgegevens:
Gemeente Meppel
Hans van Zwolle, Wijkregisseur: [email protected]
Sabine Nijdam, Adviseur afval & circulair
[email protected] of telefonisch via 140522
Natuur en Milieufederatie Drenthe
Emile Suringar, Ontwikkelaar Circulaire Economie
[email protected]
Stichting Welzijn MensenWerk
Henk Timmer, Sociaal Werker – Opbouwwerker
[email protected]
online delen...
Online delen kan ook! Samen met Peerby en Milieucentraal hebben we een online deelschuur gelanceerd voor alle inwoners van Meppel die digitaal delen willen uitproberen.