Direct naar de inhoud van deze pagina

Meer Dan Handen Award

Meer dan Handen Award Meppel 2018, 18-10-2018

Donderdag 18 oktober, heeft de gemeente Meppel samen met Welzijn MensenWerk de Vrijwilligersprijs "Meer dan Handen Award" uitgereikt. In drie categorieën waren winnaars: Klankbordgroep De Geweldige Wijk voor de categorie Passie, Stichting Mini Meppel Maritiem voor de categorie Vernieuwing en Wijkplatform Haveltermade voor de categorie Verbinding. Uit handen van wethouder Henk ten Hulscher namen de organisaties een mooie bokaal en een cheque ter waarde van € 500,- in ontvangst. De gemeente Meppel en Welzijn MensenWerk zijn trots op de vrijwilligersorganisaties in Meppel en hebben enorme waardering voor het werk dat wordt verzet. Bijzonder is dat er tijdens het juryberaad over alle inzendingen er een unieke extra prijs in het leven is gebracht. Speciaal omdat de als jury vindt dat deze organisatie ook een prijs verdient ! Een eervolle benoeming als aanmoedigingsprijs met daarbij een mooie bokaal en een cheque van €250, die samen aangeboden wordt door Anis van Werkplan en Jaap de Boer van Herberg het Plein. Deze aanmoedigingsprijs is geschonken aan Kindercircus Okidoki.

Categorie Passie Klankbordgroep De Geweldige Wijk de winnaar.
Klankbordgroep de Geweldige wijk : Het project De Geweldige Wijk in Meppel moet onder meer de zelfredzaamheid van arme gezinnen versterken en hun gezondheidsachterstand verminderen. De klankbordgroep bestaat uit een gemêleerd gezelschap van vrijwilligers met een diverse achtergrond (o.a Nederlands, Turks, Surinaams, Arubaans, Pools) en leeftijd van 23 tot 67 jaar. Samen zetten ze de schouders eronder en met een bijzondere passie en moed een 'Meppeler kleur' te geven aan het project Geweldige Wijk. Zo hebben ze zelf een film gemaakt over hoe zij armoede hebben ervaren en hebben het taboe rondom armoede voor zichzelf verbroken. Deze vrijwilligers fungeren niet alleen als ambassadeurs voor het project Geweldige Wijk maar juist ook door hun passie en moed zeker ook als gepassioneerde ambassadeurs voor Meppel. De Jury heeft punten gegeven voor dit project omdat het zijn waarde heeft bewezen. Hij onderscheidt zich door een degelijke, goedlopende organisatie die een kwalitatief goede dienst levert en een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving van Meppel. Vrijwilligers van de klankbordgroep die uitblinken in bevlogenheid, in motivatie en doorzettingsvermogen, die zich vanuit hun passie hard maken voor de zaak.

Stichting Mini Meppel Maritiem heeft gewonnen in de categorie Vernieuwing.
Vroeger een begrip! Veel ouders van nu kennen het huttenbouw spektakel nog van vroeger. Sinds 2016 is dit kinderevenement weer op de kaart gezet in een geheel nieuw jasje. Samen met ruim 200 kinderen hebben we in vier dagen tijd 40 boten gebouwd waarmee we de laatste dag een tocht door de gracht maakten. Kinderen zijn blij, zij maken contacten en zijn buiten actief. Er is verbinding tussen deelnemers, vrijwilligers, publiek en het water en de grachten van Meppel. Vrijwilligers kunnen hun talenten inzetten en bedrijven hun middelen. De jury heeft diepe bewondering voor alle vrijwilligers en de uren die bij dit evenement worden ingezet. Dit is een voorbeeld van een geweldige organisatie, er wordt buiten de kaders gedacht en is een vernieuwend element in Meppel.


Wijkplatform Haveltermade de winnaar in de Categorie "verbinding. Het Wijkplatform Haveltermade bestaat uit vrijwilligers die samen met anderen (bewoners, professionals, andere vrijwilligersorganisaties) diverse activiteiten initiëren ter behoud en verbetering van de leefbaarheid en het samenleven voor jong en oud in de multiculturele wijk Haveltermade. De jury gaf aan dat het Wijkplatform een toonbeeld is van verbinding. Haveltermade is een multiculturele wijk waarin het Wijkplatform dit fantastisch heeft opgepakt door de jaren heen. De jury vond de wijk een voorbeeldfunctie hoe je samen een diversiteit van verbindingen worden gelegd o.a. in integratie, ontmoeting, sociale cohesie, integratie, buurtcontacten, buurtfeesten, ontmoeten oud en jong, kennismaken met culturen, verhalen van mensen bovenhalen en duurzame netwerken opzetten.

De unieke extra prijs, de aanmoedigingsprijs van de jury is gegeven aan Kindercircus Okidoki. In 2016/2017 heeft Okidoki het project 'Circus voor iedereen' kunnen realiseren. Dit was een tiendelige lessenserie voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. De lessenserie was een zeer succes. De kinderen worden gestimuleerd om te dromen en om er achter te komen waar ze onzeker in zijn en waar ze in willen groeien! Zij worden hierin begeleid door de trainers om hun horizon te verbreden. Er wordt openlijk gesproken over onzekerheden en emoties en dat maakt de groep zo sterk. Onderling moedigen ze elkaar aan om het podium te betreden en te stralen! Plezier, samenwerken en jezelf ontwikkelen staan hoog in hun vaandel. Daarnaast maken ze kleurrijke voorstellingen – voor en door kinderen- waarmee ze optreden in de regio, maar ook speelt Circus Okidoki al jaren in verzorgingshuizen. Waardoor jong en oud op een plezierige manier samenkomt. De jury vindt dat deze organisatie zijn waarde heeft bewezen. Hij onderscheidt zich door op een unieke wijze meerdere doelgroepen te laten verbinden en hun talenten te laten ontdekken. Kindercircus Okidoki levert en een waardevolle bijdrage aan de samenleving van Meppel.

De Jury:
- Anis Jadib Inspiratieontwikkelaar Werkplan
- Petra Vos Petra Vos-Strijker; Ambtelijk secretaris Adviesraad Sociaal Domein, Afdeling Beleid & Regie gemeente Meppel.
- Jaap de Boer van Herberg het Plein
- Kees Kuijpers
o.a. Parkmanager voor ICC-Parkmanagement Meppel
- Lianne Dolstra
van Welzijn MensenWerk, Servicepunt Vrijwilligerswerk WMW

De jury heeft bij de beoordeling vooral gelet op de criteria per categorie en welke organisatie hier het beste aan voldoet. Daarnaast is gekeken naar de maatschappelijke waarde en de uitstraling van de activiteiten.