Andrea vertelt....

Eén zekerheid staat voor Andrea Bouwhuis als een paal boven water: “Ik stop nooit met vrijwilligerswerk’’. De 35-jarige Andrea woont begeleid in een appartement van woonvoorziening Cosis aan de Reestlaan in Meppel. Ondanks haar eigen beperking vindt zij dat ze prima vrijwilligerswerk kan doen. Zij doet dat dan ook met veel plezier en passie in het aangrenzende woonzorgcentrum Het Anker (onderdeel van Zorggroep Noorderboog).  “Ik weet wat het is om zelf zorg te ontvangen. Daarom ben ik zo blij dat ik ook op mijn manier aan kan helpen. Prachtig toch. Veel mensen denken al bij voorbaat dat ze iets niet kunnen. Ik zeg altijd, ook tegen mijn medebewoners: kijk wat je wel kan en niet wat je niet kunt. Denk in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden”.

Lees het verhaal

Henk uit Meppel

Iemand anders helpen maakt gelukkig. Dat ervaart al jarenlang de 63-jarige Henk Schaart sinds hij in 1999 vanuit Rotterdam in Meppel kwam wonen en daar vrijwel direct met vrijwilligerswerk begon. 

Lees het verhaal

Mensen maken Meppel

Mijn naam is Paul Wijers en ik woon met mijn vrouw Karin nu vier jaar in Meppel. Hiervoor hebben wij in Dwingeloo gewoond. We zijn begin zestig en wilden wat kleiner gaan wonen en in de stad in plaats van buitenaf. Met onze deeltijd-pensionering in zicht ben ik gaan zoeken naar vrijwilligerswerk.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Els overwint eenzaamheid

Els, een sterke vrouw van 47 jaar, had een heftige week achter de rug. De maatschappelijk werkster was op vakantie en ze zat midden in een verhuizing. Toch vond ze het zó belangrijk dat ze tijd heeft vrijgemaakt om haar verhaal met ons te delen. Ze vertelt over hoe zij het aangepakt heeft om zich niet meer eenzaam te voelen en raadt iedereen aan hetzelfde te doen. Dit is haar verhaal:

Lees het verhaal

Oproep aan alle ouderen

Mijn naam is Ruud, 85 jaar en gezien mijn leeftijd hoor ik tot de risicogroep in deze crisis en mijn vrouw is 83 jaar ze heeft bovendien diabetes, het is goed onder controle, maar diabetes heb je of je hebt het niet, dus haar risico is nog groter.

Lees het verhaal

Zehra en Anne

"Daar stond ik dan, al een half uur te zoeken tussen de kinderboeken in de bibliotheek. Wat zou ze leuk vinden? Wat leest een kind van 4 in godsnaam? Zou ze van dieren houden? Ik wist het écht niet en besloot uiteindelijk maar om mijn kansen te spreiden. Met een overvolle tas kwam ik uiteindelijk naar buiten gestormd. Ik was klaar om mijn eerste voorleessessie met Zehra te beginnen.

Lees het verhaal

Bezige bij Renske

Hey, ik ben Renske, 32 jaar en full-time werkzaam in de IT-sector. Officieel kom ik uit het Oosten van het land, maar een half jaar geleden ben ik verhuisd.

Lees het verhaal

Maatjes Lisa & Marlinda

Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed. Via wat online research kwam ik uit bij BestBuddies.

Lees het verhaal

Jan & Angela

Jan is sinds januari dit jaar als woonbegeleider in vaste dienst bij Koninklijke Visio, dit binnen een kleine woonvorm in Meppel. Samen met collega Roos verzorgt hij de coördinatie binnen het vrijwilligers werk. Met hun team zorgen ze voor 6, binnenkort voor 7 jonge mensen tussen de 18 en 33 jaar. Er is een hoge werkdruk en er gaat veel tijd in de zorg zitten. "We hebben een zware groep jongeren allemaal aan een rolstoel gebonden. Ze kunnen niet praten of zelfstandig wandelen. Binnen het verlenen van de zorg blijft er helaas weinig tijd over voor recreatie en

Lees het verhaal

Maatjes gematched!!

Celesta van den Brandhof, die werkzaam is bij Welzijn MensenWerk, heeft namens Gesinus een oproep geplaatst op Meppelvoorelkaar.

Lees het verhaal

Eerste vrijwilligersklus

Onlangs heb ik me ingeschreven als vrijwilliger bij 'Meppel voorelkaar' je kunt zelf bij het aanmelden invullen wat je wil/kunt en heb vanmiddag zomaar geheel vrijwillig mijn eerste vrijwillige klusje gedaan, lamp ophangen....... Wat een dankbaarheid, wat een lieve mensen, lichte schaamte voor hun vraag; inderdaad alle reden voor mijn bezoekje, kinderen ver weg en lichamelijk niet meer in staat om een gaatje te boren... Vroeger technisch man op vliegdekschip de Karel Doorman, nu in een scootmobiel en zijn vrouw ernstige reuma, zo kan het dus lopen...

Lees het verhaal

Ben voor klusjes

Ben heeft vanwege zijn pensioen tijd over om anderen een handje te helpen. Hij plaatste een oproep waarin hij klussen aanbiedt op het gebied van tuinieren, schilderen en andere klusjes. Ben ontvangt veel reacties op zijn oproep en kiest er regelmatig een paar uit waarin hij interesse heeft. "Ik zou voor de hele week werk kunnen hebben. Er komt echt van alles voorbij."

Lees het verhaal