Hoe gebruik je de website?

Vind alle antwoorden op je vragen over de website & handige tips!
Hoe gebruik je de website?Algemeen › Wat kan ik met de website?

Wat kan ik met de website?

Bied je hulp aan, doe iets voor iemand anders of vraag om hulp. Dat kan allemaal via de website! 

Iets voor een ander doen geeft ook jezelf een goed gevoel. Met een klein gebaar, zoals een boodschap doen, kan een ander erg geholpen zijn. Wil jij iets voor een ander doen, of heb je ergens hulp bij nodig? Dan kun je elkaar vinden via de website. Lees in dit artikel hoe je een goede match kunt vinden via de website.

Stap 1: Hoe werkt het – Vind iets dat bij je past, bij jou in de buurt!

Op de homepage zie je een balk staan waar je kunt aangeven wat je wilt doen, helpen of juist hulp zoeken. Hierna vul je jouw woonplaats of postcode in. Klik vervolgens op 'Zoeken'. 

Helpcentrum_-_algemeen_-_wat_kan_ik_met_de_website.JPG

Je ziet nu een overzicht met hulpvragen, vacatures of vrijwilligers waar je in kunt zoeken. Is er veel resultaat bij jou in de buurt of past het niet bij je interesses? Dan kun je aan de linkerkant aanvinken waar jij naar op zoek bent.

Wil je niet zelf op zoek? Maar wil je gewoon ontvangen wat bij jou past via de e-mail? Maak dan een account aan. Als je een hulpaanbod plaatst of een vraag plaatst kunnen wij hierna passende gebruikers naar je doorsturen. Het aanbod dat je dan ontvangt valt binnen een straal van 5 km van de door jou ingevulde postcode bij jouw hulpaanbod/profiel. 

Stap 2 - Kom in contact met een gebruiker

Gevonden wat bij jou past? Leg dan contact door een bericht te sturen. Berichten sturen gaat via de website, zodat een ander niet meteen je persoonlijke gegevens heeft.

Om te kunnen reageren moet je jezelf eerst registreren.

Na het eerste contact heen en weer, is het goed om een kennismakingsafspraak te maken, om te zien of het ook echt klikt. Wil je liever niet gelijk bij je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid, zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Lees hier wat tips voor het leggen van het contact.

Stap 3: Iemand gevonden - Een match!

Een match! Dat kan zijn voor een eenmalige klus of een langdurig contact zoals een maatje. Al veel mensen zijn je voorgegaan en hebben ervaren dat het niet alleen fijn is om geholpen te worden, maar het ook super is om iets voor een ander te doen. Je kunt via de website een bedankje of aanbeveling voor iemand achterlaten. Dit is leuk voor de ander om te ontvangen en zo houden we de website veilig & betrouwbaar.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?