Direct naar de inhoud van deze pagina

trainerscursus Meppel tegen eenzaamheid 11 april

Startdatum:
11.04.2019 19:30
Einddatum:
11.04.2019 22:00
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
04.04.2019 23:00
Beschrijving:
Volgens het rapport “leefbaarheidsmonitor 2018” voelt 40 % van de inwoners van Drenthe zich in meer of mindere mate eenzaam. Voor 19 – 65 jarigen is dit 39 %; voor 65-plussers is dit zelfs 45 %.
Eenzaamheid kun je pas proberen te verlichten als je weet dat iemand eenzaam is. Het is daarom dat een aantal inwoners van Meppel het project “Meppel tegen eenzaamheid” heeft opgestart met een bijdrage uit het aanjaagfonds.
Ons doel is juist die eenzame mensen te bereiken die nog niet in beeld zijn van allerlei organisaties die al aan eenzaamheidsbestrijding doen. Door met deze mensen in contact te treden wordt het mogelijk om ze te betrekken bij acties tegen eenzaamheid van organisaties die dat nu ook al doen.
Ons project is nu zo ver dat we een aantal mensen willen opleiden in het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Volgens het principe “train de trainer” kunnen deze mensen dan weer anderen opleiden om met de opgedane kennis op pad te gaan.
Wie zoeken we?
Mensen (bij voorkeur met een didactische achtergrond) die al actief zijn binnen een organisatie die veel contacten heeft met inwoners van Meppel. Enige empathische vermogens zijn daarbij beslist nodig.
Wat bieden we?
Een training door het landelijke kenniscentrum voor eenzaamheidsbestrijding “Coalitie-erbij” in Meppel waarin op de thema’s “herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid” dieper wordt ingegaan. De workshop duurt ca. 2,5 uur en zal op donderdag 11 april 2019 opnieuw gegeven worden.
Wat vragen we?
De training is gratis. In ruil verwachten we dat de mensen die de training gevolgd hebben de opgedane kennis in hun eigen organisatie doorgeven zodat de aanpak samenlevingsbreed dezelfde is. Verder hopen we de opgedane kennis toe te kunnen spitsen op afzonderlijke doelgroepen en ook daarvoor is uw hulp van harte welkom.
Heeft u interesse?
Mail ons (jwg.dijkstra@lijbrandt.nl) met een korte motivatie, de organisatie waarvoor u zich inzet en iets over uw didactische achtergrond. Wij zullen een intake gesprek houden met iedereen die zich aanmeld.
Vragen? 0522-240722