Berggierslanden

De Berggierslanden is een nieuwbouwwijk aan de zuidwestkant van Meppel. Het is een ruim opgezette kindvriendelijke wijk met een landelijke uitstraling. De voornamelijk 2/1 kap en vrijstaande woningen worden omringd door veel groen en waterpartijen met bruggetjes. Aan de westkant van de wijk is een waterrijk natuurovergangsgebied aangelegd met leuke wandelroutes.

Lees meer over de Berggierslanden...

Per 1997 vond een grenswijziging plaats waaruit de Berggierslanden is voortgekomen. Na de wijk Oosterboer moest Meppel uitzien naar een grote nieuwe woningbouwlocatie. Meppel wilde in het zuiden graag de grens verleggen. Hiervoor moest wederom grond overgedragen worden door de gemeente Staphorst. Het betrof het gebied tot aan de Omgelegde Hoogeveense Vaart. De gemeente wilde een nieuwe ontsluitingsweg maken, parallel aan de Randweg en tot het nieuwe kanaal, om daarna in oostelijke richting aan te sluiten op de A28 en A32. Tegen aanleg van de weg en het gebied Slingenberg werd door omwonenden bezwaar gemaakt. Het gedeelte aan beide zijden van de Kastanjelaan en een gedeelte van de Berg¬giersweg bleven daardoor bij de grenswijziging met Staphorst per 1 januari 1997 bij Staphorst. De grens¬wijziging betrof uiteindelijk 88 ha grond. In dit gebied werd de Berggierslanden vanaf 2005 gerealiseerd. Deze keer niet op grond in eigendom van de gemeente, maar van projectontwikkelaars die vooruitlopend op de grenswijziging grondeigendommen verworven hadden.

Woon je straks in Berggierslanden dan heb je de levendigheid en de voorzieningen van het centrum van Meppel heel dichtbij. Voor speelplekken of lekker picknicken hoef je de wijk niet uit: overal vind je glijbanen, klimrekken, trapveldjes en picknicktafels. Prettig voor de kids. Daarnaast geniet je hier optimaal van al het water in en om de wijk; waaraan je zelf een bijdrage kunt leveren!

Berggierslanden is ook een actieve wijk. In het noordelijke deel ligt sportpark Koedijkslanden waar je sporten vindt als tennis, hockey, honk- en softbal, korfbal en fitness. Ook is er een ijsbaan, waar je 's winters lekker kunt schaatsen. Houd je van wandelen, fietsen of skeeleren? De mooie routes in de omgeving leiden je langs de meest bijzondere plekken. Door de ligging aan het water kun je in Berggierslanden zelfs kanoën.

Bent u benieuwd wat het wijkplatform voor u en de wijk betekent? Neem eens een kijkje op: http://www.wijkplatformkoeberg.nl/

Vorige 1 2